ColleMassari S.p.A.

Winnica Castello ColleMassari znajduje się w Cinigiano u podnóża Monte Amiata, około 320 metrów nad poziomem morza. To jest około 39 km na północny wschód od Grosseto w DOC Montecucco, który słynie ze szczególnie korzystnego mikroklimatu. Wino wytwarzane jest w Montecucco od czasów Etrusków, a tradycję kontynuują Maria Iris Bertarelli i Claudio Tipa, którzy kupili winnicę ColleMassari w 1998 r. Odmiany winogron uprawianych na stromych zboczach winnic obejmują wśród czerwonych szczepów Sangiovese, Ciliegiolo, Montepulciano i Cabernet Sauvignon. Białe to Vermentino i Grechetto. Winorośle są uprawiane zgodnie z tradycyjnymi metodami kordonów lub alternatywnie metodą Guyot, i co ważne duchu filozofi ekologicznej, co zdecydowanie jest wyczuwalne w kieliszku.

https://www.youtube.com/watch?v=GbiMmA6Kn-U

Twój koszyk jest pusty. Przejdź do strony głównej.