Alejandro Fernandez Tinto Pesquera

Chociaż na początku sprawy nie były takie proste, w końcu, w latach 70. oddany i zdeterminowany młody Alejandro Fernández udowodnił, że ma rację. Po 10 latach ciężkiej pracy, skromna XVI-wieczna kamienna piwnica z winem zapoczątkowała to, co miało stać się jednym z najbardziej prestiżowych piwnic w Hiszpanii. W obecnych czasach wynik tak niezwykłych starań jest doceniany na całym świecie. Z 200 hektarów zapierających dech w piersiach winnic, Alejandro produkuje wina, w których drewno ma wielki wpływ na owoce. Z biegiem czasu wina stają się bardziej złożone i dopracowane, nie tracąc przy tym pierwotnego charakteru. Fenomen, który sprawił, że nazwa Tinto Pesquera jest synonimem dobrego wina z Ribera del Duero.

https://www.youtube.com/watch?v=tvEBOJxfXuk

Projekt el Vinculo powstał z zamysłem wytwarzania dobrych win o ograniczonej ilości w hiszpańskim regionie winiarskim La Mancha. Alejandro Pesquera odbył wiele podróży wzdłuż i wszerz regionu, aby znaleźć w końcu to, czego szukał: wysokiej jakości, stare winorośle Tempranillo, doskonale przystosowane do lokalnych warunków. Psequera – zwany królem Tempranillo – wierzy, że jeśli dobrze pielęgnuje się rośliny, a ich plony są wyselekcjonowane i kontrolowane, wówczas uzyskujemy doskonałe wino. O produkcji na terenie La Mancha, marzył od dłuższego czasu i właśnie za sprawą El Vinculo te marzenia mogły stać się rzeczywistością. Jego wina są świadectwem pierwszorzędnej jakości winogron La Mancha uprawianych na wyjątkowych parcelach, które wpływają na wyjątkowe aromaty i smaki wina.

Twój koszyk jest pusty. Przejdź do strony głównej.